A Rózsafüzér társulatnak bárki tagja lehet, aki vállalja, hogy minden nap imádkozik egy tized rózsafüzért.

Azon tagok, akinek mindegyike naponta egy picinyke tizedet elimádkozik, amelyik abban a hónapban neki jutott, azok mindegyike részesül az egész rózsafüzér elimádkozásának kegyelmeiben.

Az biztos, hogy a Szűzanya nagyon megáldja azokat, akik egy-egy csoportnak buzgó tagjai. Szinte észre sem veszik, hogy megváltozik egyéni és családi életük.

Vianney Szent János életéről szóló könyvben van egy nagyon szemléletes kép az egyéni ima, és a közösségben végzett ima erejével kapcsolatban. „A személyes ima – mondta – a szántóföldön szerteszórt szalmához hasonlít: ha meggyújtják, alig ad lángot, de ha a szálakat halomba hordják, meggyújtva hatalmas lánggá válik és az ég felé tör; – ilyen a közösen végzett ima.” Ezért hívunk közös imára, mert minél többen gyűlünk egybe, annál nagyobb a láng, amely az Eget ostromolja.

Rózsafüzér ígéretek

 1. Aki a rózsafüzér imádkozásával hűségesen szolgál, jelentős kegyelmekben fog részesülni.
 2. Különleges védelmem és legnagyobb kegyelmeket ígérem azoknak, akik a rózsafüzért imádkozzák.
 3. A rózsafüzér erőteljes védelem lesz a pokollal szemben. Felőrli az erkölcstelenséget, csökkenti a bűnt, és legyőzi az eretnekséget.
 4. Erényességet és jó munkát nyújt a gyarapodáshoz; a lélek bőséges isteni irgalomban fog részesülni; az emberek szívét visszahúzza a világ hiúságainak szeretetétől, és örökkévaló dolgok iránti vágyakozásra emeli. A lelkek ezáltal megtisztulnak.
 5. Az a lélek, amelyik a rózsafüzér imádkozásával rám bízza magát, nem fog elveszni.
 6. Aki őszintén imádkozza a rózsafüzért, fontolóra veszi és alkalmazza magára a szent hittitkokat, azt sosem győzi le a szerencsétlenség. Isten nem fogja büntetni az igazságszolgáltatásakor, nem fognak elveszni egy felkészületlen halállal; ha igazságosak, akkor Isten kegyelmében maradnak és méltók lesznek az örök életre.
 7. Aki igaz áhítattal imádkozza a rózsafüzért, nem fog az Egyház oltáriszentsége nélkül meghalni.
 8. Akik hűen imádkozzák a rózsafüzért, azok életükben és halálukban Isten világosságában és bőséges kegyelmében lesznek; haláluk pillanatában pedig a paradicsomban a szentek érdemében részesülnek.
 9. A tisztítótűztől megszabadítom azokat, akik hűek voltak a rózsafüzérhez.
 10. A rózsafüzér hűséges gyermekei nagy dicsőségben fognak részesülni a mennyben.
 11. Mindent meg fogsz kapni, amit a rózsafüzér imádkozásakor kérsz tőlem.
 12. Akik terjesztik a szent rózsafüzért, azokat szükségükben segíteni fogom.
 13. Isteni fiamnál elértem, hogy a rózsafüzér pártolóinak életükben és haláluk órájában közbenjárójuk lesz a teljes égi törvényszéken.
 14. Akik imádkozzák a rózsafüzért, azok gyermekeim, és egyetlen fiamnak, Jézus Krisztusnak testvérei.

A Rózsafüzér Társulat a legelterjedtebb testvérület az egész Egyházban.

Alapítójának Szent Domonkost tartják, aki 1211-ben, Toulouse-ban szervezte meg az első rózsafüzér társulatnak tekinthető közösséget.

Az Élő Rózsafüzért 1826-ban, Franciaországban, Marie Pauline Jaricot alapította. A titokcsere havonta a következő tizedre való áttéréssel történik.

Az egy tized imádkozásának módja:

A rózsafüzért keresztvetéssel kezdjük, majd a Mi Atyánk… után egyből a tizedeket mondjuk. Ima előtt mondjuk a szándékot.