Hirdetés 2019.03.03.

 1. A húsvétra felkészítő negyvennapos böjt hamvazószerdán veszi kezdetét, amely idén március 6-ra esik és nagycsütörtökig tart. A keresztények ebben a bűnbánati időszakban Jézus Krisztus feltámadásának, a húsvétnak a megünneplésére készülnek, a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés és a lemondás segítségével.
  A nagyböjt liturgikus színe a lila. A böjt vallásos gyakorlata a bűnbánat, a megtisztulás, az áldozat és a könyörgés fontosságát állítja középpontba, kifejezi az ember Isten iránt tanúsított szeretetét és az érte való áldozatvállalását. Húsvétra készülve az Egyház a böjt mellett az imát és az alamizsnálkodást ajánlja híveinek.
 2. Köszönöm a Harmonikus Családcsoport, a Bibliaóra résztvevőinek, az NCD találkozón megjelentek és a gyermekáldásért imádkozók kitartó munkáját, csatlakozhatunk hozzájuk.
 3. Előadás sorozat: a szentesi Jézus Szíve Plébánián: tudatos élettel csökkenthetjük a cukorbetegség kialakulásának esélyét címmel.
  2019. március 22-én, pénteken 16,30 óra, április 12-én, pénteken 16,30 óra, május 17-én, pénteken 16,30 óra. Elérheti az ifjút, a középkorút és az időseket is! Hogyan éljünk? Mire vigyázzunk? Hogyan segítsünk?
  Előadó: Dr. SZERB JÁNOS orvos. Mindenkit szeretettel várunk!
 4. Szeretetláng imaórára várunk mindenkit március 4-én, hétfőn 9 órára.
 5. Szentségimádás lesz hazánk bűneinek engesztelésére március 6-án, szerdán reggel 8 órától csütörtök reggel 8 óráig a kórház Jó Pásztor kápolnájában.
 6. Március 6-a, hamvazószerda szigorú böjti nap, háromszori étkezés, húst nem ehetünk, és csak egyszer lakhatunk jól
 7. Március 9-én, szombaton egy napos lelki program lesz, Veréb László atya vezeti. Ebédet adunk, kérjük, jelentkezzünk a létszám miatt.
 8. Csőtörés volt a plébánia udvarában, 264 ezer Ft-ba került az anyag és a munkadíj. Ezt az egyházközségnek kellett kifizetnie, a perselybe dobáskor vegyük figyelembe.
 9. Pályázatból a közösségi tér kialakítására 5%-ot fordíthatunk: így a fűtésrendszer bővítését és az utcai ablakok felújítását elkezdhettük.

Jövő heti miserend

Jézus Szíve templom

Március 3. vasárnap8 óraÉvközi 8. vasárnaporgonás miseIbolya és lánya Ibolya hitben való növekedéséért és gyermekeiért: András és Márton szabadulásáért, gyógyulásáért
Március 4. hétfő17 óranépénekÉlő Marianna, férje Tibor és gyermekeik: Marianna, Julianna, Zita, Hanna, Ádám, testi-lelki gyógyulásukért, hitben való növekedésükért.
Március 5. kedd17 óranépénekÉlő Marianna…
Március 6. szerda7 óraHamvazószerdaorgonás miseÉlő Marianna…
Március 7. csütörtök7 óranépénekÉlő Marianna…
Március 8. péntek7 óraorgonás miseÉlő Marianna…
Március 9. szombat17 óraorgonás miseÉlő Marianna…
Március 10. vasárnap8 óraNagyböjt 1. vasárnapjaorgonás miseÉlő Marianna…

Kórház kápolna

Március 3. vasárnap17 óraÉvközi 8. vasárnaporgonás miseElfelejtett szenvedő lelkekért
Március 10. vasárnap17 óraNagyböjt 1. vasárnapjaorgonás miseElfelejtett szenvedő lelkekért