Hirdetés 2020.03.08.

 1. Köszönöm, akik engesztelésül felajánlották idejüket, imáikat hazánk bűneinek engesztelésére a 24 órás szentségimádáson.
 2. Március 12-én 8 órakor csütörtökön a Szentmise után Fatimai imaórára hívjuk a testvéreket.
 3. Szabadító kurzus: március 13-15-ig. Isten szeretetét tapasztalhatjuk meg, ő harcol értünk. /szép számmal van jelentkezés/. Kérem az Egyházközség minden tagját hogy imádkozzunk a kurzuson résztvevőkért, legyen kegyelmi háttér a mi imánk! Itt igazán érvényes: „ez a fajta imádsággal és böjtöléssel űzhető ki”. Ajánljuk fel böjtölésünkből is erre a szándékra. Könyveket lehet vásárolni a szabadítással, megkötözöttségekkel, megkülönböztetéssel kapcsolatban és mivel Eucharisztikus Kongresszus lesz Magyarországon szentségimádás és az Oltáriszentséggel kapcsolatban könyvek is kaphatók. Nézzük meg, és ha megtetszik, akkor olvassuk.
 4. Karitászgyűjtés március 9-29-ig. Adományokat a kihelyezett dobozba adhatjuk, a tartós élelmiszert a plébánián leadva.
 5. Az egyházközség saját szegényeiről sem feledkezzünk meg, a templom közepén levő perselybe helyezhetjük a nehéz helyzetben levőknek az adományainkat.
 6. Lelki nap a Jézus Szíve templomban március 21-én, szombaton 9.45-17.00.
  Vezeti Serfőző Levente atya.
  „Őáltala – Ővele – Őbenne Életem eucharisztikus megújulása”
  Kérem, jelentkezzünk rá az étkezés miatt, egyébként ingyenes a részvétel.
  Várunk mindenkit szeretettel.
 7. Március 23-án hétfőn 17.30 órakor a Művelődési és Ifjúsági Házban Dr. Gruber László plébános tart előadást „a LITURGIA, ami változik, és ami örök” címmel, az 52. Eucharisztikus világkongresszusra készülve.
 8. NAGYBÖJTI egy napos kirándulás, zarándoklat indul Bátára Szent vér kegyhelyre március 27-én, pénteken. Jézus Szíve templom elől indul fél 8 órakor és várható hazaérkezés 19 óra. Lehet rá jelentkezni, mielőbb.
 9. Idén XIII. alkalommal kerül megrendezésre a TESZ – VESZ – TAVASZ. A program célja ráébreszteni a fiatalokat az önkéntességre, a kreatív feladatok elvégzésére, a nagyobb társadalmi szerepvállalásra, ill. a teremtett világunk értékeink megőrzésére. Kérem a hitoktatókat, hogy márc. 28-ra hívják össze a gyerekeket a templom és a plébánia területének a rendberakására, megtisztítására.
 10. Nagyböjt folyamán keresztutat végzünk, szerdán és pénteken a szentmisék előtt /40 perccel/ végezzük.
 11. Ebben az évben is rendelkezhetnek az állampolgárok személyi jövedelemadójuk százalékáról.
  A katolikus Egyház számára felajánlható 1% technikai kódja: 0011
  Személyi jövedelemadó másik 1 %-át felajánlhatjuk,
  pl. Evangelizáció 2000 Egyesület 18525948-1-08
  Vagy: Katolikus Karitász. Adószáma 19666275-1-43

Jövő heti miserend

Jézus Szíve templom

Március 8. vasárnap8 óraNagyböjt II. vasárnapjaorgonás mise+L. Mátyás és felesége +Julianna, fiuk +Mátyás, és élő családtagjaiért
Március 9. hétfő17 óranépének
Március 10. kedd17 óranépének
Március 11. szerda7 óraorgonás mise
Március 12. csütörtök7 óranépének
Március 13. péntek7 óraorgonás miseNázáreti Jézus Krisztus vénének a védelméért a Szabadító kurzuson résztvevőkért
Március 14. szombat17 óraorgonás miseÁllami gondozásban nevelkedő gyerekekért, lelki szükségletükért, hit ajándékáért, szeretetért.
Március 15. vasárnap8 óraNagyböjt III. vasárnapjaorgonás mise+D. József +T. Mária, fiuk +D. József és élő családtagokért.

Kórház kápolna

Március 8. vasárnap17 óraNagyböjt II. vasárnapjaorgonás mise
Március 15. vasárnap17 óraNagyböjt III. vasárnapjaorgonás mise