Hirdetés 2020.04.05.

 1. Nagyhéten a keresztutat nagyszerdán és nagypénteken mindenki végezze otthonában.
 2. A templomunkba be lehet jönni Jézust fölkeresni, szentségimádást végezni, imádkozni. A két ajtó között fölváltva a nap folyamán lehet imádkozni.
 3. A holnapi nappal kezdetét veszi a nagyhét.
 4. A szent három nap legyen egy személyes odafordulás a mi Urunk felé és otthonainkban kövessük a televízió közvetítéseit, hogy így is bekapcsolódhassunk a liturgiába.
 5. Nagycsütörtök az Oltáriszentség alapításának ünnepe. Nagypénteken csonkamise van. Ekkor már otthon van a család minden tagja, együtt forduljunk Isten felé.
  Szigorú böjtöt és a hústól megtartóztatást tartsuk meg. Háromszor étkezhetünk, és egyszer lakhatunk jól. Javasolt dolog ezt Nagyszombatra is kiterjeszteni, hogy az Egyház emelkedett és kitárult szívvel érkezzék az Úr feltámadásának örömébe.
  Figyeljünk oda és tartsuk meg a böjtöt, legyen igazi önmegtagadásunk, engesztelésünk a mi bűneinkért.
 6. Vágyódjunk jelenlétére, tartsunk őszinte, mély bűnbánatot és végezzünk lelki áldozást.
 7. Isten nagyon szeret minket, nem akarja, hogy téves úton haladjunk. Időben figyelmeztet bennünket, üdvözíteni akarja az emberiséget. Csendben szól a szívünkhöz, vissza kell találni a teremtőhöz, mennyei Atyánkhoz, szívünkbe oltotta az ő törvényeit, föl kell ismerni és el kell fogadni, értékesek vagyunk, nem akarja, hogy elvesszünk.
  Készítsünk otthonainkban imasarkot. Tegyünk az asztalra szép terítőt, keresztet, vázába virágot, és helyezzük ki a SZENTÍRÁST, hogy bármikor felolvashassunk belőle. Lehet egy szentkép is (Mária, vagy Jézus kép).
  Hallgassunk dicsőítő dalokat (hozsanna énekeit), vegyünk részt a közvetített szentmiséken. Kérjük Jézus vérének védelmét és erejét, imádkozzuk a rózsafüzért, litániákat, saját szavainkkal is beszélgessünk VELE.
  Szívünket vigyük az Úr elé, kérjünk igaz belső megtérést, hogy minden tettünket a szeretet hassa át. Isten találkozni akar velünk. A mi ISTENÜNK velünk van a járvány kellős közepén, hogy felismerjük, és rá tudjuk bízni magunkat! Egyetlen terve hogy üdvözítsen minket. Szeressük vissza Őt. Legyen alázat a szívünkben. Ismerjük be, hogy eltávolodtunk tőle, kérjünk bocsánatot és könyörül rajtunk az ISTEN.
 8. Isten áldotta készületet kívánok, mély meghajlást az Úr előtt. Isten áldotta boldog, békés ünnepeket kívánok minden szentesi lakosnak és jó ismerőseimnek.
 9. Ebben az évben is rendelkezhetnek az állampolgárok személyi jövedelemadójuk százalékáról.
  A katolikus Egyház számára felajánlható 1% technikai kódja: 0011
  Személyi jövedelemadó másik 1 %-át felajánlhatjuk,
  pl. Evangelizáció 2000 Egyesület 18525948-1-08
  Vagy: Katolikus Karitász. Adószáma 19666275-1-43

Jövő heti miserend

Jézus Szíve templom

Április 5. vasárnapVirágvasárnapN. Jolán család élő tagjaiért
Április 6. hétfőMirjamért, Péterért és gyermekeiért
Április 7. keddF. Ferenc és Erika házassági évfordulóján feléledjen az első szeretet
Április 8. szerdaN. Edit szándékára
Április 9. csütörtökJézus Szíve Egyházközség tagjaiért
Április 10. péntek
Április 11. szombatN. Edit szándékára; Jézus Szíve Egyházközség tagjaiért
Április 12. vasárnapHúsvétvasárnapN. Edit szándékára; Jézus Szíve Egyházközség tagjaiért

Kórház kápolna

Április 12. vasárnapHúsvétvasárnap