Hirdetés 2020.05.03.

 1. Nyilvánosan szentmisét május 9-én, szombaton este a vigília szentmisével kezdődően lehet bemutatni. Püspök úr döntése alapján egyházmegyénkben e szerint cselekszünk.
 2. Húsvét 4. vasárnapja hivatások világnapja. Imádkozunk papi hivatásokért. Ma ünnepeljük az édesanyákat is, értük is imádkozzunk.
 3. Szent Atanáz püspököt és egyháztanítót ünnepeljük. Alexandriában született 298 körül. Gyermekként megélte Diocletianus császár borzalmas keresztényüldözését. Ez adta jellemének azt a hajthatatlanságot és szilárdságot, amelyet később ellenfelei megemlítettek róla.
  Fiatalon lett Alexandrosz alexandriai pátriárka titkára. Már az ariánus vita előtt írt két művet, A pogányok ellen és Az Ige megtestesülése címmel, melyekben vallotta az egylényegűséget. Alexandrosz 321-ben kiadott egy arianizmust elítélő enciklikát, amely stílusa és tartalma szerint valószínűleg már Atanáz munkája volt.
  (Mi az ariánizmus? Válasz: Az ariánizmus egy Kr. u. IV. századi tanítóról, Áriuszról kapta a nevét. Az egyik legkorábbi és vélhetően legfontosabb kérdés, amely az ősegyházban vita tárgyát képezte, Krisztus istensége volt. Vajon csakugyan testben megjelent Isten volt Jézus, vagy ő is egy a teremtmények közül? Isten volt-e Jézus vagy csak Istenhez hasonló? Áriusz azt állította, hogy Isten Jézust teremtette meg elsőként, és Jézus volt a teremtés koronája. Az ariánizmus tehát azt a nézetet jelenti, mely szerint Jézus isteni tulajdonságokkal felruházott teremtmény volt, de nem Isten maga.)
  Diakónusként kísérte Alexandroszt az első niceai zsinatra, ahol győzött az ortodox krisztológia, amely szerint a Fiú egylényegű az Atyával.
 4. Májusban mindennap imádkozzuk a litániát és köszöntsük égi édesanyánkat.
 5. Hallgassuk a szentmiséket, imádkozzunk mielőbb, és legyünk hűségesek Istenhez.
 6. Szentmise szándékokat lehet kérni és felajánlani elhunyt szeretteinkért és élő családtagokért.

Jövő heti miserend

Jézus Szíve templom

Május 3. vasárnapHúsvét 4. vasárnapjanépiénekKilenced (9): +M. István l.ü. és S. Julianna és + cstg. István és Éva hitben való növekedéséért, védelemért, örökség tisztességes elosztásáért. Családi békéért.
Május 4. hétfőnépiének
Május 5. keddnépiének
Május 6. szerdanépiének
Május 7. csütörtöknépiének
Május 8. pénteknépiénekPintér János (54) születésnapja alkalmából
Május 9. szombat18 óranépiénekKilenced (1): Sarolta és Zsolt házasságáért, egymás elfogadásáért, Isten tervének felismeréséért, kegyelemért bárhogy alakul is a kapcsolat.
Május 10. vasárnap8 óraHúsvét 5. vasárnapjanépiénekKilenced (2): Sarolta és Zsolt házasságáért, egymás elfogadásáért, Isten tervének felismeréséért, kegyelemért bárhogy alakul is a kapcsolat.

Kórház kápolna

(nincs mise)