Hirdetés 2020.05.10.

FIGYELEM: ÚJRA NYILVÁNOS TEMPLOMI SZENTMISE!

 1. A koronavírus járvány okozta vészhelyzetben átléptünk a védekezés második szakaszába. A Szeged-Csanádi Egyházmegyében ez többek között azt jelenti, hogy 2020. május 9-én estétől ismét lehetőség van templomainkban az eucharisztia, a szentmise ünneplésére a hívő közösség részvételével, a polgári hatóságok előírásainak betartásával.
 2. A szentmisén való részvétel kötelezettsége alóli felmentés továbbra is érvényben van m. számára.
 3. Szájmaszk használata kötelező (a pap és a kántor kivételével).
 4. Csak minden második padot vagy széksort használják, megfelelő (2 m) távolság betartásával. Szorosan egymás mellett csak az egy háztartásban élők üljenek.
 5. Az áldoztatás csak kézbe történhet, úgy hogy az áldoztató ne érjen az áldozó kezéhez. Az áldoztatónak szájmaszkot kell viselnie áldoztatáskor (a papnak is). Az áldoztató áldoztatás előtt és után fertőtlenítse a kezét (világi áldoztató és a pap is).
 6. Perselyezés ne legyen, az adományokat a szentmise végén a kijárat közelében elhelyezett gyűjtőládába vagy kosárba tegyék a hívek. Érdemes ott a plébánia bankszámlaszámát feltüntető lapokat is elhelyezni, mely rámutat a banki átutalás lehetőségére. /Kitettük kis lapokon rajta van az adataink lehet elvinni belőle és támogathatjuk egyházközségünket ahogy szívünkben levő szeretet diktálja./
 7. Az általános feloldozás továbbra is lehetséges, akár a szentmise bevezető, bűnbánati részében is, ott viszont tilos, ahol televíziós, vagy internetes közvetítés van.
 8. A szentmisében az Úr imáját követően a béke jele ne a kézfogás legyen, hanem az egymás felé történő fejhajtás. Erre mindig előre hívjuk fel a figyelmet.
 9. Temetéseken a ravatalozó használata továbbra is tilos. A ravatalozó előtt amennyiben elegendő szabad terület van, lehet végezni a szertartást a védőtávolság betartásával. A sírnál is hívjuk fel a figyelmet a megfelelő távolság megtartására.
 10. Májusban szerdán és pénteken, szombaton és vasárnap orgonajátékkal kísért litániát imádkozzuk. Vasárnap a szentmise előtt negyed órával a többi napokon a szentmise után.
 11. Felnőtt hittan indul június hónap első hetébe, aki szeretne megkeresztelkedni, elsőáldozó és bérmálkozó lenni, kérem, jelentkezzen a sekrestyében vagy az irodában.
 12. Hallgassuk a szentmiséket, imádkozzunk mielőbb, és legyünk hűségesek Istenhez.
 13. Szentmise szándékokat lehet kérni és felajánlani elhunyt szeretteinkért és élő családtagokért.
 14. Legyünk továbbra is egyek az imádságban! Figyeljünk oda idősebb testvéreinkre! Lehetőségeinkhez képest segítsük a legszegényebbeket!

Jövő heti miserend

Jézus Szíve templom

Május 10. vasárnap8 óraHúsvét 5. vasárnapjaorgonás miseKilenced (2): Sarolta és Zsolt házasságáért, egymás elfogadásáért, Isten tervének felismeréséért, kegyelemért bárhogy alakul is a kapcsolat.
Május 11. hétfő18 óranépénekKilenced (3): …
Május 12. kedd18 óranépénekKilenced (4): …
Május 13. szerda8 óraorgonás miseKilenced (5): …
Május 14. csütörtök18 óranépénekKilenced (6): …
Május 15. péntek8 óraorgonás miseKilenced (7): …
Május 16. szombat18 óranépénekKilenced (8): …
Május 17. vasárnap8 óraHúsvét 6. vasárnapjaorgonás mise+D. József 84. év.
Május 17.vasárnap18 óraHúsvét 6. vasárnapjaKilenced (9): …

Kórház kápolna

(nincs szentmise)

Forrás: http://www.fogadalmitemplom.hu/