Hirdetés 2020.05.24.

 1. Május 26-án, kedden az esti mise után 18.45-kor egyháztanácsgyűlést tartunk. Várom szeretettel a képviselőtestület tagjait.
 2. Május 27-én, szerdán a 24 órás szentségimádást a szokott módon otthonainkban imádkozzuk. Ezen a napon reggel 8 órás szentmise után 1 órás szentségimádás lesz.
 3. Május 28-án, csütörtökön az irgalmasság órájában délután 3-4 óráig a magzati rózsafüzért imádkozzuk az abortusz megszűnéséért Magyarországon és az egész világon.
 4. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleménye: A társadalom részéről többen indítványozták, hogy június 4-én délután fél ötkor szóljanak a meg országszerte a harangok. Aki a harangszót hallja vagy megszólaltatja hangjait, tegye ezt az imádság lelkületével, könyörögjön hazánkért, népünkért határainkon innen és túl, és Közkép-Európa összes népeiért, hogy békében, szeretetben és alkotó együttműködésben építhessük közös jövőnket.
 5. Varga László Kaposvári egyházmegye püspöke lenne felkérve búcsúra és lelki nap tartására, templomunk búcsú ünnepe alkalmából. Június 20-án, szombaton du. 14 óra és 16 órakor előadást tartana, majd kiscsoportos beszélgetés és este 18 órakor ünnepi szentmise. Még egyeztetem a püspök úrral, bízom benne, meg lehet tartani és részünk lesz az ő előadását meghallgatni, jövő héten már biztosan tudom hirdetni ennek megvalósulását vagy elmaradását.
 6. Július 4-én, szombaton 9 órától egy napos Cursillós lelki nap lesz. Serfőző Levente atya tartja, várunk mindenkit szeretettel.
 7. Szájmaszk használata kötelező (a pap és a kántor kivételével).
 8. Csak minden második padot vagy széksort használják, megfelelő (2 m) távolság betartásával. Szorosan egymás mellett csak az egy háztartásban élők üljenek.
 9. Az áldoztatás csak kézbe történhet, úgy hogy az áldoztató ne érjen az áldozó kezéhez. Az áldoztatónak szájmaszkot kell viselnie áldoztatáskor (a papnak is). Az áldoztató áldoztatás előtt és után fertőtlenítse a kezét.
 10. Perselyezés ne legyen, az adományokat a szentmise végén a kijárat közelében elhelyezett gyűjtőládába vagy kosárba tegyék a hívek. Érdemes ott a plébánia bankszámlaszámát feltüntető lapokat is elhelyezni, mely rámutat a banki átutalás lehetőségére. /Kitettük kis lapokon rajta van, az adataink lehet elvinni belőle és támogathatjuk egyházközségünket, ahogy szívünkben levő szeretet diktálja./
 11. A szentmisében az Úr imáját követően a béke jele ne a kézfogás legyen, hanem az egymás felé
  történő fejhajtás. Erre mindig előre hívjuk fel a figyelmet.
 12. Májusban szerdán és pénteken, szombaton és vasárnap orgona játékkal kísért litániát imádkozzuk. Vasárnap a szentmise előtt negyed órával a többi napokon a szentmise után.
 13. Május 31-én Pünkösd vasárnap, 8 órai szentmise után Pünkösdi Lélekhívást tartunk 9-12 óráig.
 14. Felnőtt hittan indul június hónap első hetében, aki szeretne megkeresztelkedni, elsőáldozó és bérmálkozó lenni, kérem, jelentkezzen a sekrestyében vagy az irodában.
 15. Szentmise szándékokat lehet kérni és felajánlani elhunyt szeretteinkért és élő családtagokért.

Jövő heti miserend

Jézus Szíve templom

Május 24. vasárnap8 óraUrunk Mennybemeneteleorgonás miseEngesztelésül: Sz. család + tagjai bűneinek bocsánatáért, élő tagjainak testi-lelki gyógyulásáért, hitben való megerősödéséért.
Május 24. vasárnap18 óraUrunk Mennybemeneteleorgonás miseKilenced (9): Sarolta és Zsolt házasságáért, egymás elfogadásáért, Isten tervének felismeréséért, kegyelemért bárhogy alakul is a kapcsolat.
Május 25. hétfő18 óranépénekEngesztelésül: Sz. család + tagjai bűneinek bocsánatáért, élő tagjainak testi-lelki gyógyulásáért, hitben való megerősödéséért.
Május 26. kedd18 óranépénekEngesztelésül: Sz. család + tagjai bűneinek bocsánatáért, élő tagjainak testi-lelki gyógyulásáért, hitben való megerősödéséért.
Május 27. szerda8 óraorgonás miseEngesztelésül: Sz. család + tagjai bűneinek bocsánatáért, élő tagjainak testi-lelki gyógyulásáért, hitben való megerősödéséért.
Május 28. csütörtök18 óranépénekEngesztelésül: Sz. család + tagjai bűneinek bocsánatáért, élő tagjainak testi-lelki gyógyulásáért, hitben való megerősödéséért.
Május 29. péntek8 óraorgonás miseEngesztelésül: Sz. család + tagjai bűneinek bocsánatáért, élő tagjainak testi-lelki gyógyulásáért, hitben való megerősödéséért.
Május 30. szombat18 óranépénekEngesztelésül: Sz. család + tagjai bűneinek bocsánatáért, élő tagjainak testi-lelki gyógyulásáért, hitben való megerősödéséért.
Június 1. vasárnap8 óraPünkösdvasárnaporgonás miseSzent Lélek kiáradásáértUtána: 9 órától 12 óráig közös Szentlélek-hívás
Június 1. vasárnap18 óraPünkösdvasárnaporgonás mise

Kórház kápolna

(nincs szentmise)