Hirdetés 2020.06.14.

 1. A harmadik engesztelő imaórára hívjuk a testvéreke június 18-án csütörtökön 8 órától fél 10 óráig a hazánkban elkövetett bűnökért engesztelésére.
 2. Napközis – Hittanos Tábor! Jézus Szíve Plébánia szervezésében:
  1-8-ik osztályosoknak, melyet a Dózsa Házban tartunk meg:
  3 napos tábor: 2020. június 16-18-ig (kedd- csütörtökig)
  5 napos tábor: 2020. június 19-25-ig szintén a Dózsa Házban.
  Színes programokkal várjuk a gyermekeket, lehetőség lesz lovaglásra, strandolásra, akadályversenyre, kézműves foglalkozásokra, játék és sportprogramokra.
  A táborban tízórai, ebéd és uzsonna biztosított a résztvevők számára.
  A belépők és a programok miatt, a napi részvételi költség: 1000 Ft/nap/gyermek.
  A tábor reggel 8 és 15 óra között zajlik.
  Jelentkezni lehet a rozsargmaenii@ggmamail.com email címen, vagy a +36-20/520126-7838-as telefonszámon várja a hívásokat Rózsa Renáta rk. hitoktató.
 3. Június 16-án, kedden 18 órai szentmise után Szentírásból olvasás, elmélkedés, szentségimádás, majd ima és végül dicsőítés lesz. Várjuk szeretettel azokat, akik növekedni akarnak keresztény hitükben.
 4. Templomunk búcsúja: 2020. június 20-án, szombaton 18 órakor lesz, Máté János atya, Szeged-Tápé plébánia kormányzója mutatja be.
  Délután 13-15.30 óráig a SZÜNTELEN PÜNKÖSD lélekhívása, majd 16 órától Máté János atya szív nemességéről tart előadást, szünet, majd 17 órától szentségimádás és alatta szentgyónást lehet végezni. Mise végén körmenet lesz, Jézus megáldja a várost és lakóit és a jelenlévőket. E napon ebéd utántól lehet vásárolni kegyszerárukat. Hozzunk magunkkal költőpénzt, ajándékozzuk meg magunkat, szeretteinket olyan imakönyvekkel, tárgyakkal a melyek Istenre emlékeztetnek. Szeretettel várunk minden érdeklődőt.
 5. Aki a búcsú ünnepén szeretne segíteni bármiben (baldachin, zászló vivésében, sörpadok, asztalok kipakolásában), az jelezze szándékát a mise után az egyházközségi elnök asszonynak, Juhászné Csillánál.
 6. A búcsúra a vendéglátáshoz sütemény felajánlásával járulhatunk hozzá. Jó lenne, ha 12 és 15 óra között tudnánk elhozni, mert akkor a terítést is időben meg tudjuk oldani.
 7. Harmonikus Családcsoport június 29-én 16.30 órakor lesz a plébánián. Várjuk szeretettel a családokat.
 8. Július 4-én, szombaton 9 órától egy napos Cursillós lelki nap lesz. Serfőző Levente atya tartja. Várunk mindenkit szeretettel.
 9. Most már a kertekben is sok szép virág van, aki szeretne a templomnak felajánlani, az szerda estig jelezze szándékát Kutiné Veronkánál. Ha nincs felajánlás, akkor még csütörtök reggel a piacon meg tudjuk vásárolni.
 10. A püspök Úr a következő rendelkezéseket hozta az egyházmegye területére vonatkozóan:
  2020. június 14-től, Úrnapjától kezdődően a hívek számára a szentmise látogatása kötelező. Azonban a szentmisén való részvétellel kapcsolatban az általános morális elvek továbbra is érvényesek, vagyis idősebb, veszélyeztetett, illetve beteg testvéreinkre, továbbá azokra, akik kötelességüket teljesítik, a kötelezettség nem vonatkozik. Az általános feloldozás lehetősége megszűnik. A szentmisén a maszk használata nem kötelező. Fertőtlenítő szerek alkalmazásának lehetőségét továbbra is biztosítani kell. Perselyezés továbbra is az ajtónál elhelyezett kosarakban lehetséges. Áldoztatás továbbra is csak kézben történhet. Az áldoztató fertőtlenítse a kezét. A szenteltvíztartó továbbra is üres. Úrnapi és búcsúi körmenetet lehet tartani a templomon kívül.
  Esküvők, keresztelők tarthatók a távolság megtartásával. Elsőpéntekesek látogatása lehetséges a szabályok betartásával. A ravatalozók szűk volta miatt továbbra sem lehetséges azok használata. Minden eseményen hívjuk föl a figyelmet a távolság megtartására.

Jövő heti miserend

Jézus Szíve templom

Június 14. vasárnap8 óraÚrnapjaorgonás miseAz egyházközség híveiért
Június 14. vasárnap18 óraÚrnapjaorgonás miseEngesztelésül
Június 15. hétfő18 óranépénekEgy jó szándékra
Június 16. kedd18 óranépének
Június 17. szerda8 óraorgonás mise
Június 18. csütörtök18 óranépének
Június 19. péntek8 óraorgonás mise
Június 20. szombat18 óraJézus Szíve Búcsúorgonás miseEgyházközség híveiértElőtte: 13 órakor Szüntelen Pünkösd, 16 órakor Máté János atya előadása
Június 21. vasárnap8 óraÉvközi 12. vasárnaporgonás miseK. Sára születésnapja alkalmából
Június 21. vasárnap18 óraÉvközi 12. vasárnaporgonás mise+M. Ferenc évf. élő és + családtagokért

Kórház kápolna

(nincs szentmise)