Hirdetés 2020.11.29.

  1. Abortusz megszűnéséért imádkozni hívjuk a testvéreket a magzati rózsafüzért november 30-án hétfőn 9 órakor.
  2. November 30-án hétfőn Szent András apostol napján kezdve kilenced imával készülhetünk december 8-ára a Szűzanya Szeplőtelen Fogantatása tiszteletére. Az ima lehet minden nap egy tized rózsafüzér.
  3. Szeretetláng imaóra lesz december 1-én, kedden 9 órakor. Mindenkit szeretettel várunk.
  4. Kunszentmártonból, a Karmelita kolostorból bútorokat és edényeket, tányérokat, poharakat hoztunk, hálásan köszönöm Mihály testvérünknek két fuvar felajánlását, Mihálynak, Gábornak és a másik Gábornak az utánfutóra való pakolást. Köszönöm az asszonyoknak: Mariannak, Veronikának, Rózsának, Zsuzsinak, és férfiaknak: Gábornak és a másik Gábornak a kétnapi munkát, még helyre tették és felállították a kapott bútorokat. Isten fizesse meg a munkálkodásukat, közösségért vállalt áldozatukat.
  5. Advent a karácsonyi ünnepre való előkészület ideje, ez, amikor ISTEN Fiának az emberekhez való első eljövetelére emlékezünk. Olyan időszak is, amelyben ez a visszaemlékezés ráirányíthatja figyelmünket Krisztus történelemvégi második eljövetelének várására.
  6. Szombaton adventi koszorút készítettek a gyerekek a plébánián. Ezek közül itt egy pár darab, megáldom ezeket, imádkozzunk advent folyamán, hogy a készületünk szívből fakadjon, miközben meggyújtjuk rajtuk a gyertyákat.
  7. Advent idején az oltár virággal való díszítése visszafogottabb legyen, hogy megfeleljen ezen idő jellegének, és ne elővételezze az Úr születésének teljes örömét.
  8. Ebben az időben az orgona és más hangszerek használata is legyen visszafogottabb.
  9. A karitász a rászorulók részére pénzbeli gyűjtést szervez, advent vasárnapjain, tűzifára.
  10. Dr. Kispál Mihály temetése december 2-án 13 órakor lesz a Kálvária temetőben.

Jövő heti miserend

Jézus Szíve templom

November 29. vasárnap8 óraAdvent I. vasárnapjaEnikő testvérünk gyógyulásáért, M. Mihály, J. Ferenc, Sz. B.-né Franciska, Sz. Zoltán l. ü.
November 29. vasárnap17 óraAdvent I. vasárnapja+B. Miklós és szülei l. ü.
November 30. hétfő6 óraSzent András apostol+Zsuzsanna, + leánya Zsuzsanna l. ü. András névnapjára, hitben való növekedéséért
December 1. kedd6 óraSarolta tisztánlátásáért, hitben való állhatatosságáért. Döntését meg tudja hozni és annak megfelelően tudjon lépni. Eredményes munkavégzéséért.
December 2. szerda6 óraEmmanuel és az esztergomi szeminaristákért és az egész szemináriumért elöljáróiért.11.30 óra: Dr. K. Mihály
December 3. csütörtök6 óraXavéri Szent FerencFeri, Dorka és gyermekeiért: Liza és Míra, szükséges kegyelmekért.
December 4. péntek6 óraSarolta tisztánlátásáért, hitben való állhatatosságáért. Döntését meg tudja hozni és annak megfelelően tudjon lépni. Eredményes munkavégzéséért.
December 5. szombat17 óraSarolta tisztánlátásáért, hitben való állhatatosságáért. Döntését meg tudja hozni és annak megfelelően tudjon lépni. Eredményes munkavégzéséért.
December 6. vasárnap8 óraAdvent II. vasárnapja, Szent Miklós püspökJézusnak hálából
December 6. vasárnap17 óraAdvent II. vasárnapja, Szent Miklós püspök+L. Ferenc +K. Franciska l. ü.

Kórház kápolna

(nincs szentmise)