Hirdetés 2022.12.04.

 1. Adventben a roráté szentmisék reggel 6 órakor kezdődnek. Hétköznap a sekrestyében tartjuk, mert azt a helyiséget be tudjuk fűteni villanykályhával. Vasárnapokon a templomban olajkazánnal fűtünk.
 2. December 7-én, szerdán a szentmise után 24 órás szentségimádást kezdünk a kórház kápolnájában a hazánkban elkövetett bűnök engeszteléséért.
 3. December 8-án, csütörtökön a 6 órás szentmise után a 130. Többletengesztelő imaórát a Szeplőtelen Szűz Mária fogantatása tiszteletére imádkozzuk.
 4. December 9-én, pénteken a Szentmise után papokért és hivatásokért imádkozni hívjuk a testvéreket.
 5. Adventi hangverseny december 10-én 15,30 órakor kezdődik a szentesi Jézus Szíve római katolikus templomban. A szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola tanulói és tanárai közreműködésével.
  Violin-Viola Vonós Kamarazenekar
  Szentesi Lajtha László, AMI kamarakórusa, csellista és zongorista növendékei
  Szóló: Nagy Csillag Róza, a SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnázium 10. évfolyamos hallgatója.
  Művészeti vezetők: Szekrényesi Viktória, Tóth Flóra, Andor Csilla, Vágvölgyi Melinda
  Zongorán közreműködik: Vágvölgyi Melinda zongoraművész, Bódi Gabriella zongoraművész.
  Mindenkit szeretettel várunk!
 6. Minden plébánia megkapta a Római Misekönyv 3. kiadásának magyar fordítását. A püspök Úr elrendelte 2022. november 27-től, advent első vasárnapjától kezdve a Szeged-Csanád Egyházmegye területén az új kiadást használja. A fenti időponttól kezdve a szentmise kezdetétől a könyörgés végéig lehetőleg maradjunk állva. (Amennyiben a szentmisén énekkar énekli az ordináriumot, alatta le lehet ülni.)

Jövő heti miserend

Jézus Szíve templom

December 4. vasárnap8 óraAdvent II. vasárnapjaorgonás miseJézus Szíve egyházközség híveiért
December 5. hétfő6 óranépénekSz. Olga születésnapja alkalmából. A jó Isten áldja meg őt és segítse őt élete minden területén. Adjon neki sok erőt és kegyelemben gazdag életet.
December 6. kedd6 óranépénekJános és Ágnes kapcsolata szilárd legyen szeretet hassa át. Ági agyi problémái, lábizmai megfelelően működjenek. Szűnjék meg minden félelme. (1)
December 7. szerda6 óraorgonás miseIbolya 3, lánya egy abortált gyermekük miatt bűneikre bocsánatot nyerjenek, gyermekek kapják meg Isten atyai és anyai szeretetét, István megtéréséért. (1)
December 8. csütörtök6 óranépénekDávid ügyvédi irodájának védelméért. Különösen azért, hogy azok a hozzátartozók, akiket képvisel meg tudjanak bocsájtani azoknak, akik kivégezték hozzátatarozóikat, és a gyilkosok is bocsánatot nyerjenek. Dávid lelki megtéréséért. (1)
December 9. péntek6 óraorgonás miseJános és Ágnes kapcsolata szilárd legyen szeretet hassa át. Ági agyi problémái, lábizmai megfelelően működjenek. Szűnjék meg a félelmei. (2)
December 10. szombat17 óraorgonás miseIbolya 3, lánya egy abortált gyermekük miatt bűneikre bocsánatot nyerjenek, gyermekek kapják meg Isten atyai és anyai szeretetét, István megtéréséért. (2)
December 11. vasárnap8 óraAdvent III. vasárnapja, Öröm vasárnapjaorgonás miseJános és Ágnes kapcsolata szilárd legyen szeretet hassa át. Ági agyi problémái, lábizmai megfelelően működjenek. Szűnjék meg minden félelme. (3)

Kórház kápolna

December 4. vasárnap17 óraAdvent II. vasárnapjaorgonás miseBetegek gyógyulásáért.
December 11. vasárnap17 óraAdvent III. vasárnapja, Öröm vasárnapjaorgonás miseCs., T., J. lü. és az +családtagokért.