Hirdetés 2018. 03. 10.

 1. A keresztények ebben a bűnbánati időszakban Jézus Krisztus feltámadásának, a húsvétnak a megünneplésére készülnek, a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés és a lemondás segítségével. A böjt vallásos gyakorlata a bűnbánat, a megtisztulás, az áldozat és a könyörgés fontosságát állítja középpontba, kifejezi az ember Isten iránt tanúsított szeretetét és az érte való áldozatvállalását. Húsvétra készülve az Egyház a böjt mellett az imát és az alamizsnálkodást ajánlja híveinek.
 2. Köszönöm mindazoknak, akik engesztelést vállaltak az ország bűneiért, és azoknak is, akik részt vettek a lelki napon, külön köszönöm, akik az előkészületben, étkeztetésben, mosogatásban segítettek.
 3. Ma hamvazkodhatnak azok, akik hamvazószerdán nem részesültek a szentélményben.
 4. Fatimai imanapra hívjuk a testvéreket a Szűzanya Szeplőtelen Szívét engesztelni, március 12-én, kedden 9 óraára a Jézus Szíve templomban.
 5. A Harmonikus család csoport következő foglalkozását 03.18.-án 18 órakor tartja a plébánián, melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt.
 6. A Kárpát-medencei engesztelő rózsafüzért imádkozni hívunk március 15-én, pénteken a Szentmise után a Jézus Szíve templomba.
 7. Akik szeretnének, Szent József tiszteletére kilencedet végezni azok március 11-én, hétfői napon kezdjék az otthonukban, az ima felajánlást.
 8. Lehet jelentkezni a Jézus kurzusra amely, április 5-7-ig, és április 26-28-ig lesz.
  Az örök élethez Jézus az út. Ez a „Jézus a négy evangéliumban” kurzus azoknak szól, akik már alapvetően ismerik Jézus örömhírét és szeretnék az ő személyét is részletesen megismerni.
  Van négy ember, akinek a tapasztalatát a Szentlélek kiemelte és mércévé tette, amelyek hitelesítik a saját tapasztalatunkat: ha olyannak ismerjük Jézust, mint amilyennek ők látták, akkor valóban ismerjük az örök életet.
 9. A Karitász gyűjtést tart húsvét előtt. A pénzadományokat a kitett perselybe, a tartós élelmiszert a sekrestyébe kérjük leadni.
 10. Előadás sorozat: a szentesi Jézus Szíve Plébánián: tudatos élettel csökkenthetjük a cukorbetegség kialakulásának esélyét címmel.
  2019. március 22-én, pénteken 16,30 óra, április 12-én, pénteken 16,30 óra, május 17-én, pénteken 16,30 óra. Elérheti az ifjút, a középkorút és az időseket is! Hogyan éljünk? Mire vigyázzunk? Hogyan segítsünk?
  Előadó: Dr. SZERB JÁNOS orvos. Mindenkit szeretettel várunk!
 11. Nagyböjt péntekjein hústilalom van, nem helyettesíthető sem imával, sem jócselekedettel.

Jövő heti miserend

Jézus Szíve templom

Március 10. vasárnap8 óraNagyböjt I. vasárnapjaorgonás miseÉlő Marianna, férje Tibor és gyermekeik: Marianna, Julianna, Zita, Hanna, Ádám, testi-lelki gyógyulásukért, hitben való növekedésükért.
Március 11. hétfő17 óranépénekÉlő Marianna…
Március 12. kedd17 óranépénekÉlő Marianna…
Március 13. szerda7 óraorgonás miseMária lelki megerősödéséért
Március 14. csütörtök7 óranépénekMária lelki megerősödéséért
Március 15. péntek7 óraorgonás miseHazánk lelki felemelkedéséért
Március 16. szombat17 óraorgonás mise+Veres-Lakos Antal évf., +Horváth Franciska évf.
Március 17. vasárnap8 óraNagyböjt II. vasárnapjaorgonás mise+Deák József, +Trencsik Mária, +fiuk: József, élő és + családtagokért

Kórház kápolna

Március 10. vasárnap17 óraNagyböjt I. vasárnapjaorgonás miseBetegekért
Március 17. vasárnap17 óraNagyböjt II. vasárnapjaorgonás mise